Emilia MĄKOSA

Wiek: 3
Region: Podkarpacie
Miasto: Odrzykoń

Emilka Mąkosa to niespełna 3-letnie urocza dziewczynka. We wrześniu na ciele Emilki mama zauważyła wybroczyny, zgłosili się do szpitala rodzinnego, który skierował na badania do szpitala w krośnie. Po wstępnych badaniach, które wyszły źle, skierowana do szpitala w Rzeszowie na dokładne badania oraz pobranie szpiku. Stwierdzono białaczkę limfoblastyczną.
Emilka to bardzo uśmiechnięta i ruchliwa dziewczynka. Uwielbia bawić się klockami i skakać na trampolinie. Lubi chodzić na spacery oraz uwielbia bawić się z kolegami i koleżankami w żłobku. Ma brata, z którym lub grać w piłkę i bawić się w chowanego.
Największa trudność to zaakceptowanie dlaczego nasze kochane dziecko zachorowało Przed Emilką i jej rodziną jeszcze sporo wyzwań. Czeka ich długi proces leczenia, wiele dojazdów do szpitala na konsultacje i badania. Dlatego zachęcamy do wsparcia dziewczynki w tym szczególnie trudnym okresie. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta Emilki oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jej leczenia i rehabilitacji. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia, ale także przyśpieszy jej powrót do domu, aby razem ze swoim bratem mogła poznawać otaczający ją świat. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.
*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 10.11.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Emilia MĄKOSA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna