EMILIA MIGAŁA

Wiek: 3
Region: Podkarpacie
Miasto: Olchowa

Emilia Migała jest rezolutną mieszkanką Olchowej koło Sędziszowa Małopolskiego na Podkarpaciu. U dziewczynki zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna. Aktualnie przyjmuje chemioterapię w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Emilka uwielbia spędzać czas na świeżym powietrzu. Latem – z mamą bawią się
w piaskownicy, zimą – z tata lepią bałwany i organizują bitwy na śnieżki. Na trampolinie trenuje najwyższe podskoki – zawsze z wielkim uśmiechem na ustach. Kocha zwierzątka – szczególnie koty i konie. Jej ulubiona bajka to Masza i Niedźwiedź. Emilka chętnie pomaga mamie w gotowaniu i sprzątaniu.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Emilki i jej najbliższych. Dojazdy do oddalonego szpitala, dodatkowe leki i suplementy mocno obciążają domowy budżet. Mama dziewczynki nie pracuje – cały czas opiekuje się córeczką w szpitalu. Wszystkie środki z darowizn na indywidualne subkonto w fundacji i z przekazanego 1% podatku pomogą rodzinie w tym trudnym czasie. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 17.06.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL49 1050 0099 6781 1000 1000 1064

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Emilia MIGAŁA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna