Fabian Matyszkiewicz z Piekar Śląskich

Fabian Matyszkiewicz jest 5-letnim mieszkańcem Piekar Śląskich. Chłopiec cierpi na przewlekłą wrodzoną chorobę ziarniniakową, jednak jej zdiagnozowanie trwało bardzo długo. Pierwszym objawem choroby był brak apetytu, a w zleconych badaniach krwi wyszła anemia. Kolejne badania tylko odkrywały kolejne nieprawidłowości, jednak leczenie było wyłącznie objawowe. Fabian konsultowany był przez lekarzy w Chorzowie, Zabrzu, Krakowie i poza granicami Polski. Diagnoza, ze względu na bardzo rzadkie występowanie tej choroby, została postawiona dopiero po 4 latach. Aktualnie chłopczyk czeka na przeszczep, który jest jedyną możliwością leczenia.

Fabian kocha las i drzewa. Najbardziej chyba choinki, których ma już pokaźną kolekcję w domu. Ze spacerów przynosi gałęzie. Bardzo lubi bawić się piaskiem kinetycznym i równymi masami plastycznymi, slimami.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Fabiana poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu chłopca i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 04.03.2020r

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Fabian MATYSZKIEWICZ”

wesprzyj
F udostępnij