Filip Fiedor z Rzeszowa

Filip Fiedor to 6-letni mieszkaniec Rzeszowa. Na początku marca chłopczyk trafił do szpitala z rozpoznaniem ostrej białaczki limfoblastycznej. Miesiąc wcześniej Filip przeszedł operację usunięcia wyrostka. Wykonane badania histopatologiczne nie wykazały zmian nowotworowych, jedynie ostry stan zapalny wyrostka. Pomimo to chłopczyk nie mógł dojść do siebie po operacji, był bardzo osłabiony, zaczął się intensywnie pocić. Wykonane rutynowe badania pozwoliły postawić diagnozę: ostra białaczka limfoblastyczna typu B.

Filipek jest jedynakiem, który uwielbia aktywnie spędzać czas: lubi jazdę na rowerze, grę w tenisa i piłkę nożną, jazdę na nartach i deskorolce. Lubi również grać w szachy i warcaby. Jak każdy chłopiec w jego wieku tworzy najwymyślniejsze budowle z klocków lego. Jego pasją jest kosmos, formuła 1
i szybkie samochody wyścigowe.

Zachęcamy do wsparcia Filipka i jego rodziny w tym szczególnie trudnym okresie. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

na rzecz dzieci z chorobą nowotworową

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2

cel szczegółowy: „Filip FIEDOR”