Filip PŁACZEK

Wiek: 3
Region: Śląsk
Miasto: Nowa Wieś

Filip Płaczek jest uroczym mieszkańcem Nowej Wsi. W Dzień Dziecka 2021 roku chłopiec miał wypadek samochodowy, gdy razem z dziadkami wracał do domu. Dziś rodzice mówią, że to wydarzenie było szczęściem w nieszczęściu, gdyż wykonane po wypadku badania USG pozwoliło wykryć guza w brzuszku ich synka. Niestety diagnoza powaliła ich na kolana – okazało się, że to neuroblastoma. Filip przeszedł pilną operację, następnie chemioterapię. Przed nim jeszcze długie i trudne leczenie, w tym radioterapia.
Filip ma starszego brata, za którym bardzo tęskni w czasie pobytu w szpitalu. Chłopczyk ma wiele pasji – jest zakochany w straży pożarnej, uwielbia bajkę Psi Patrol.
W tym miejscu zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Filipka w procesie leczenia i rehabilitacji. Chłopcu można pomóc dokonując dobrowolnej darowizny na jego indywidualne subkonto i przekazując 1% w okresie rozliczeniowym. Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.12.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Filip PŁACZEK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna