Filip SZMAGAJ

Filip Szmagaj zmaga się z rzadkim nowotworem – guzem kości piszczelowej o charakterze osteosarcoma. Pierwsze symptomy choroby pojawiły się po upalnym lecie 2020 roku. Filip razem z kuzynkami bawił się w basenie i uderzył się w nóżkę, z czasem zaczął pojawiać się na niej guz. Zaniepokojeni rodzice konsultowali się z lekarzami, został zrobiony rezonans – podejrzewano sarcomę. W styczniu tego roku chłopiec miał zrobioną biopsję w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie, która potwierdziła nowotwór. Aktualnie Filip jest w trakcie chemioterapii, planowana jest operacja usunięcia guza. Następnie zostanie podana kolejna chemioterapia. Chłopiec przejdzie również rehabilitację.

Filip ma szerokie zainteresowania – lubi piłkę nożną, gry komputerowe i muzyka. Jego największym marzeniem było posiadanie rodzeństwa i to marzenie spełniło się – ma siostrę Zuzię. Filip świetnie sprawdza się w roli starszego brata – chętnie pomaga w opiece nad nią. Jest pogodnym, wesołym i bystrym chłopcem o wielkim i chętnym do pomocy sercu.

Teraz Filip sam potrzebuje wsparcia. Zachęcamy Państwa do wpłat na indywidualny numer subkonta, można również przekazać 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Filipa i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.04.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL12 1050 0099 6781 1000 1000 1051

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Filip SZMAGAJ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna