Gabriel Ostrowski z Mikołowa

Gabriel Ostrowski to uroczy siedmiolatek z Mikołowa. Chłopiec zachorował pod koniec października 2018 roku. Po ponad 2 miesiącach badań postawiona została diagnoza: anemia aplastyczna postać ciężka. Gabriel, obecnie w ciężkim stanie, w izolatce na Oddziale Onkologii i Hematologii Chorzowskiego Szpitala czeka na przeszczep szpiku kostnego. Dawcą będzie młodszy, 4-letni braciszek Gabriela – Miłoszek.

Gabriel uwielbia klocki lego i Star Wars, a najlepiej Lego Star Wars. Lubi też grać w piłkę nożną, uwielbia koty, roboty transformers i Minecraft. W przyszłości chciałaby zostać strażakiem i konstruktorem robotów.

Izolacja, długie pobyty w szpitalu i rozłąka z ukochanym bratem sprawiają, że walka z chorobą jest jeszcze trudniejsza. Dużym obciążeniem dla rodziny są również koszty zakupu leków, opatrunków i dojazdów do szpitala. Zwracam się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia Gabriela poprzez dokonywanie darowizn na indywiduAlne subkonto chłopca i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc gorąco dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 08.01.2019

cel szczegółowy: „Gabriel OSTROWSKI”