Greta Sikora z Mikołowa

Greta Sikora jest niespełna jedenastoletnią mieszkanką Mikołowa. Pod koniec maja 2019 roku u dziewczynki, na podstawie morfologii i badań szpiku oraz płynu mózgowo rdzeniowego diagnozowano ostrą białaczkę szpikową. Aktualnie Greta jest pacjentką Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie przyjmuje chemioterapię.

Greta bardzo lubi rysować, szkicować i kolorować. Chętnie śpiewa i tańczy. Ma starszego brata Pawła, z którym jest bardzo zżyta. W wolnych chwilach dziewczynka gra na komputerze i ogląda ulubione seriale i filmy.

Dla Grety ogromnym przeżyciem była utrata długich włosów w wyniku leczenia. Bardzo chciałaby wrócić do domu, spotkać się z przyjaciółmi i zapomnieć o chorobie. Apelujemy  do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie w imieniu Grety i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Greta SIKORA”