Iga Chlost z Jaworzna

Iga Chlost jest roczną mieszkanką Jaworzna, która walczy z ostrą białaczką limfoblastyczną. Choroba została wykryta 10 dni przed pierwszymi urodzinami dziewczynki, podczas rutynowego badania krwi. Iga jest hospitalizowana na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu. Jest to dopiero początek drogi dziewczynki w powrocie do zdrowia. Aktualnie Igusia jest w trakcie chemioterapii, przyjmuje sterydy, jest poddawana wielu badaniom.

Igusia bardzo lubi oglądać książeczki i bawić się przy muzyce. Uwielbia pluszowe misie, które chętnie przytula. Jest bardzo otwarta na ludzi, radosna i zawsze uśmiechnięta. Iga z wielką ciekawością i zainteresowaniem poznaje otaczający świat.

Największą trudnością związaną z leczeniem Igi są kosztowne dojazdy do szpitala oraz przystosowanie domu i codziennego życia do wymaganych w chorobie sterylnych warunków. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Igusi poprzez przekazanie dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz podzieleniem się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 25.02.2019r.

cel szczegółowy: „Iga CHLOST”