Iga Głąbała z Siemianowic Śląskich

Iga Głąbała jest półtoraroczną mieszkanką Siemianowic Śląskich. Jej mamusia, Angelika Kajrys, pochodzi z Bielawy, a tatuś Hubert Głąbała z Zabrza. Dziewczynka od kilku miesięcy walczy z bardzo rzadką i nieuleczalną chorobą nowotworową – MASTOCYTOZĄ. Iga od urodzenia zmaga się z problemami zdrowotnymi. Gdy miała 3 miesiące USG przezciemiączkowe wykazało, że w Jej mózgu pojawiły się torbiele, guzy i przestrzenie echogenne, co stało się przyczyną niepełnej sprawności ruchowej i motorycznej. Wymaga stałej opieki rehabilitantów, psychologa i neurologopedy. Gdy skończyła 5 miesięcy na Jej twarzy, w okolicy oka, pojawiła się brązowa plamka. W miesiąc wysyp zajął prawie całe Jej ciało. Biopsja potwierdziła występowanie markerów nowotworowych. Nawet niewielki stres, gwałtowna zmiana temperatur, czy choćby ukąszenie komara może u Igi spowodować intensywny rozwój choroby, a także wstrząs anafilaktyczny.

Igunia jest bardzo pogodną dziewczynką. Uwielbia tańczyć, wygłupiając się przy tym, ze swoim Tatusiem. Kocha rysować i malować. Swoimi abstrakcyjnymi dziełami sztuki chętnie obdarowuje najbliższych. Iga jest też pasjonatką podróży, wycieczki z rodzicami sprawiają Jej ogromną radość.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc rodzicom Igi, aby mogli zapewnić Jej odpowiednie wsparcie farmakologiczne i terapeutyczne. Zachęcamy do przekazania 1% podatku oraz wpłaty darowizny na indywidualny numer subkonta Igusi. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 25.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Iga GŁĄBAŁA”