Ignacy NYCZ

Wiek: 2
Region: Śląsk
Miasto: Kozy

Ignacy Nycz jest uroczym maluszkiem. Gdy chłopczyk zaczął raczkować, rodzice zauważyli pojawiające się liczne siniaki na nóżkach i rączkach. Na początku podejrzewany był niedobór żelaza, jednak gdy po pobraniu krwi z paluszka nie dało się zatamować krwawienia przez dobę, wykonano kolejne badania i okazało się, że to zaburzenia krzepnięcia. Chłopiec jest aktualnie pacjentem zabrzańskiego szpitala, gdzie zdiagnozowana została hemofilia. Początkowo otrzymywał czynnik krzepnięcia dożylnie 2 razy w tygodniu, jednak w sierpniu wytworzył się inhibitor. Aby go zwalczyć Ignaś musi mieć podawany czynnik codziennie.
Ignaś uwielbia słuchać książeczek czytanych przez rodziców. Bardzo lubi bawić się klockami i grać na zabawkowym bębenku. Ignaś z powodu częstego stresu związanego z pobytem w szpitalu boi się obcych dorosłych i dzieci.
Apelujemy do Państwa o wsparcie Ignasia w procesie leczenia i powrocie do zdrowia. Zachęcamy do wpłaty dobrowolnej darowizny na indywidualny numer subkonta chłopca oraz podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.
*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 28.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL89 1050 0099 6781 1000 1000 1023
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Ignacy NYCZ”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna