Izabela Pater z Zakrzyc

Izabela Pater jest dziesięcioletnią mieszkanką Zakrzyc. W maju 2018 roku u dziewczynki zaczęły występować silne bóle głowy i wymioty, pojawiły się także zawroty głowy i drętwienie nóg. Z tego powodu Iza została przyjęta do szpitala. Wykonane tam badania wykazały, że Iza ma guza mózgu (czaszkogardlaka). Na Oddziale Neurochirurgii  Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II w Katowicach Iza przeszła operację usunięcia guza. Nie udało się usunąć całego – pozostała masa o wymiarach 2,5×2,4×3 cm. Iza musi być pod stałą kontrolą endokrynologiczną
i neurologiczną.

Iza lubi  tańczyć oraz tworzyć artystyczne cuda wszystkimi technikami plastycznymi. Uwielbia matematykę. Jest pogodną dziewczynką. W klasie od początku pełni funkcję przewodniczącej. Niestety ze względu na chorobę Iza uczy się indywidualnie, bardzo brakuje jej kontaktu
z koleżankami i kolegami.

Iza wymaga całodobowej opieki, ma problemy z pamięcią. Zadania wykonuje pod nadzorem, sama nie jest w stanie im sprostać. Zwracamy się zatem do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Izy i jej rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 23.01.2018r.

cel szczegółowy: „Izabela PATER”