Jacek Widera z Tworkowa

Jacek Widera jest 14-letnim mieszkańcem Tworkowa. W drugiej połowie października 2019 roku u chłopca zdiagnozowana została choroba nowotworowa. Pierwszym symptomem był ból prawego kolana i gorączka. Ból był tak duży, że rodzice zdecydowali się pojechać na SOR do szpitala w Rybniku. Po wykonanym tam rezonansie skierowano Jacka do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach do chirurga onkologa. Przeprowadzono tam dalszą diagnostykę – wykonana biopsja wykazała, że Jacek zmaga się z mięsakiem maziówkowym. Aktualnie chłopiec przyjmuje chemioterapie, przed nim jeszcze kolejne cykle leczenia i operacja.

Jacek jest zapalonym fanem wyścigów Formuły 1 – interesuje się jej historią, kierowcami, team’ami. Marzy, żeby zobaczyć zawody na żywo, zwiedzić tor, spotkać kierowców. Druga pasją Jacka jest piłka nożna, którą trenuje od 5 roku życia. Ukochaną drużyną jest FC Barcelona. Nastolatek chętnie spędza czas ze swoim psem – Gają.

Jackowi ciężko zaakceptować zmiany, które wywołała choroba – nie może spędzać czasu z bratem, rówieśnikami, nie uczęszcza na treningi. Apelujemy do Państwa o wsparcie Jacka w procesie leczenia i rehabilitacji. Zwracamy się z prośbą o podzielenie się 1% podatku i wpłaty na indywidualny numer subkonta chłopca. Za każde wsparcie w imieniu Jacka i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 18.01.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Jacek WIDERA”