Jakub Czernik z Katowic

Jakub Czernik jest 12-letnim mieszkańcem Katowic. W czerwcu 2019 roku u chłopca zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie Kuba jest pacjentem zabrzańskiego Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej. Niestety, mimo podawanej chemioterapii, chłopiec nie uzyskuje remisji, dlatego też został zakwalifikowany do przeszczepu szpiku. Zostanie on przeprowadzony za kilka miesięcy w klinice Transplantacji Szpiku, Onkologii i Hematologii Dziecięcej we Wrocławiu.

Kuba bardzo lubi grać w piłkę nożną – szczególnie na pozycji bramkarza. Uwielbia aktywność na świeżym powietrzu, ostatnio najwięcej radości sprawia mu jazda na hoverboardzie, rowerze, rolkach i deskorolce. Razem ze starszym bratem pasjonują się grami i e-sportem, dlatego marzą o laptopie gamingowym.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Kuby w dalszym długim procesie leczenia. Planowany przeszczep wiąże się ze sporymi wydatkami: wyjazdem Kuby wraz z rodziną do Wrocławia, częstymi dojazdami, zakupem niezbędnych leków. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca i do podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu Kuby i jego najbliższych, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 20.08.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL32 1050 0099 6781 1000 1000 0885
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Jakub CZERNIK”