Jakub GLAPIŃSKI

Wiek: 8
Region: Wielkopolska
Miasto: Kalisz

Jakub Glapiński z Kalisza to uroczy, sześcioletni rozrabiaka. U Kubusia w 2014 roku zdiagnozowano guza jamy brzusznej – zwojak zarodkowy st.IV (neuroblastoma). Leczenie trwało 2 lata. W tym czasie chłopczyk przeszedł chemioterapie, dwie operacje usunięcia guzów, autoprzeszczep szpiku, radioterapię oraz 6 miesięczną immunoterapię we Włoszech. Obecnie Kuba co 2-3 miesiące ma wizyty kontrolne u specjalistów pod kątem pozostałej nieaktywnej masy resztkowej guza oraz następstw leczenia, np. osteopenii.

Kubuś uwielbia grać z bratem w piłkę nożną, zbiera karty z piłkarzami i w przyszłości chciałby zostać jednym z nich. Jak każdy chłopczyk uwielbia zabawy autkami i pociągami. Bardzo lubi jeździć na rowerku i grać w gry komputerowe.

Częste wizyty kontrolne w Poznaniu i Warszawie są sporym obciążeniem dla rodziny, dlatego też apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe dla Kuby. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta chłopca i do podzielenia się 1% w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.08.2018

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Jakub Glapiński”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna