Jakub Hazelbusz z Przezchlebia

Jakub Hazelbusz jest prawie 3-letnim mieszkańcem Przezchlebia w województwie śląskim.
W grudniu 2019 roku chłopiec zaczął uskarżać się na ból kolana i nóżki, później przestał chodzić – początkowo zdiagnozowano u niego zapalenie stawu biodrowego. 30 grudnia Kubuś trafił do szpitala w Tarnowskich Górach w podejrzeniem zapalenia płuc, jednak wykonane badanie USG uwidoczniło guzy w węźle chłonnym i na kręgosłupie. Aktualnie chłopczyk jest pacjentem Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie postawiono finalną diagnozę – Neuroblastoma IV stopnia. Kubuś jest na początku swojej drogo do wyzdrowienia, ale już teraz lekarze mówią, że niezbędne będzie również  leczenie przeciwciałami anty-GD2, by zwiększyć szansę na pokonanie nowotworu. Niestety ten ostatni etap nie jest refundowany
i środki finansowe rodzice będą musieli pozyskać sami.

Kubuś bardzo lubi bawić się autkami, klockami, samolotami z bajki Super Wings. Chętnie spędza również czas na układaniu puzzli, kolorowaniu i oglądaniu bajek. Jednak najbardziej lubi bawić się ze swoimi braćmi – 5-letni  Antosiem i 9-letnim Rafałem.

Łącząc nasze siły możemy pomóc Kubusiowi i jego rodzinie. Zachęcamy Państwa do wsparcia procesu leczenia chłopca poprzez dobrowolne darowizny i podzielenie się 1% podatku. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o dane z 27.01.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Jakub HAZELBUSZ”