Jakub Leszek Kowalski

Jakub-Leszek-www

Jakub Leszek Kowalski to dorastający trzynastolatek, pochodzący z Jastrzębia Zdrój. W kwietniu 2016 roku całą rodzinę ogarnął lęk i przerażenie, kiedy okazało się, iż chłopiec cierpi na ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Cała historia ma swój początek na Oddziale Hematologii, Onkologii i Chemioterapii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka. To tam wykryto u Kuby ostrą białaczkę limfoblastyczną. Po wykonaniu wszystkich koniecznych badań rozpoczęto proces leczenia – chemioterapię. Obecnie realizuje drugi etap tego procesu, mający na celu konsolidację remisji. Po za tym chorowity nastolatek cierpi na nerwiakowłókniakowatość i zwężenie tętnic nerkowych. Ma także duże problemy z poruszaniem się, spowodowane niedowładem śródstopia, który pojawił się w trakcie chemioterapii.

Chłopak posiada trójkę dorosłego już rodzeństwa – brata oraz dwie siostry. Wielkim zamiłowaniem Kuby jest sztuka kulinarna. Gdy dorośnie, chce zostać kucharzem i gotować przeróżne potrawy swojej rodzinie. Inspiracje czerpie z programów telewizyjnych poświęconych gotowaniu. Oprócz tego, jak każdy szanujący się nastolatek, uwielbia spędzać czas grając w gry komputerowe.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Kuby. Każda pomoc materialna pozwala myśleć rodzinie nastolatka o powrocie do normalnego życia, a także ma dla niej ogromne znaczenie moralne. Zachęcamy do wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie mu jednego procenta ze swojego podatku. Za każdą pomoc w imieniu rodziny chłopca dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
61 1050 0099 6781 1000 1000 0557
cel szczegółowy: „Jakub Leszek KOWALSKI”