Jakub Leszek KOWALSKI

Jakub Leszek Kowalski to młody mężczyzna, pochodzący z Jastrzębia Zdrój. W kwietniu 2016 roku całą rodzinę ogarnął lęk i przerażenie, kiedy okazało się, iż chłopiec cierpi na ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Cała historia ma swój początek na Oddziale Hematologii, Onkologii i Chemioterapii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka. To tam wykryto u Kuby ostrą białaczkę limfoblastyczną. Po wykonaniu wszystkich koniecznych badań rozpoczęto proces leczenia – chemioterapię. Przeszedł bardzo długie i trudne leczenie obarczone wieloma powikłaniami oraz dwa autoprzszczepy nerek.

Po za tym  cierpi na rzadką  chorobę genetyczną nerwiakowłókniakowatość NF1, co najprawodpodobniej jest przyczyną niedowładu kończyn dolnych i skrzywienia kręgosłupa. Dlatego też musi się stale rehabilitować.

Apelujemy do Państwa o wsparcie rehabilitacji Kuby. Każda pomoc materialna pozwoli mu utrzymać już wypracowane efekty rehabilitacji oraz poprawi jego sprawność.  Zachęcamy do wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie mu jednego procenta ze swojego podatku. Za każdą pomoc w imieniu Jakuba i jego najbliższych dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 13.01.2022r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Jakub Leszek KOWALSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna