Joanna SZYMIK

Wiek: 16
Region: Śląsk
Miasto: Trzebinia

Joanna Szymik to nastolatka, u której w październiku 2021 roku zdiagnozowano złośliwy nowotwór nerki z przerzutami do płuc i wątroby.Początkowe objawy nie wskazywały, z jak trudnym przeciwnikiem będzie musiała się zmierzyć. Kiedy ból w okolicy lędźwiowej kręgosłupa stał się bardzo uciążliwy trafiła do bielskiego szpitala na badania. Stamtąd z rozpoznaniem onkologicznym trafiła do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie aktualnie przyjmuje chemioterapię. Końcem roku 2021 przeszła operację usunięcia nerki a następnie czeka ją długie leczenie onkologiczne

Asia interesuje się kosmetologią. Uwielbia muzykę oraz tworzenie i obróbka filmików. Ma cudowne grono przyjaciół, którymi spędza czas wolny. Ma dwójkę rodzeństwa – kocha dzieci i w przyszłości chciałaby studiować pedagogikę.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Joasi. Konieczne będzie przyjmowanie wielu leków, suplementów diety, stosowanie odpowiedniej diety. Te wszystkie wydatki przekraczają możliwości finansowe rodziny. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazując 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.11.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Joanna SZYMIK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna