Jowita JOCHYMEK

Wiek: 4
Region: Śląsk
Miasto: Jaworzno

Jowita Jochymek to urocza dziewczynka, u której  zdiagnozowana  została ostra białaczka limfoblastyczna.  W połowie lutego 2021r. Jowitka źle  się poczuła.  Do tej pory energiczna i zawsze uśmiechnięta, stała się ospała i osłabiona. Pojawił się stan podgorączkowy. Wszystkie objawy ustąpiły po dwóch dniach. Jednak kiedy dwa tygodnie później powróciły rodzice skontaktowali się z lekarzem, który zlecił badania krwi. Niestety, wyniki były złe. Jowitka szybko trafiła do szpitala, gdzie postawiono diagnozę i wdrożono leczenie. Aktualnie dziewczynka przyjmuje chemioterapię.

Jowitka uwielbia spędzać czas na świeżym powietrzu bawiąc się ze swoimi przyjaciółmi z osiedla, jeździć na rowerze i  hulajnodze. Bardzo lubi spacery i szaleństwa ze swoim psem. Dziewczynka ma młodszego brata, którym chętnie się opiekuje, pomaga mu. Jest cudowną starszą siostrą. Jowitki zawsze jest wszędzie pełno. Szybko biega i głośno się śmieje. To prawdziwe żywe sreberko.

Cała rodzina mocno przeżywa chorobę Jowitki, ale wszyscy ją wspierają i wierzą, że dziewczynka wyzdrowieje. Do Państwa zwracamy się z prośbą o pomoc w tej walce. Zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% podatku i darowizn na indywidualny  numer subkonta Jowitki.  Wszystkie środki zostaną przekazane na leczenie dziewczynki i koszty z tym związane. Za wszystkie Serdecznie dziękujemy.

* apel powstał w oparciu o informację z dnia 05.04.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL50 1050 0099 6781 1000 1000 1046
BIC (SWIFT): INGBPLPW

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Jowita JOCHYMEK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna