Kacper POLNIK

Wiek: 13
Region: Śląsk
Miasto: Gołkowice

Kacper Polnik jest nastolatkiem, który od grudnia 2020 roku choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Chłopiec przed świętami trafił do szpitala w Jastrzębiu Zdroju z podwyższoną temperaturą i bólem w klatce piersiowej. Po kilku dniach został przewieziony na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie postawiono finalną diagnozę. Kacper jest na początku leczenia.
Kacper ma młodszego brata Pawła, z którym uwielbia grać w piłkę nożną i gry komputerowe. Chłopcy mają ze sobą świetny kontakt i dużym problemem jest dla nich rozłąka i brak odwiedzin na oddziale. Kacper lubi również szaleć na rowerze i długie rodzinne wycieczki na jednośladach.
Przed nim jeszcze długi proces leczenia i dlatego niezwykle istotna jest nasza pomoc na tym etapie. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer konta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz leczenia Kacpra. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 26.01.2021 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL79 1050 0099 6781 1000 1000 1009

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Kacper Polnik”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna