Kacper Prokop z Opola

Kacper Prokop jest 15-letnim mieszkańcem Opola. W trakcie urlopu nastolatek zaczął uskarżać się na męczące go nudności oraz problemy z widzeniem. Ostatniego lipca 2018 roku u Kacpra rozpoznano nowotwór – dwuogniskowego guza szyszynki oraz podwzgórza. Chłopiec przeszedł 4 cykle chemioterapii, w listopadzie rozpoczął radioterapię.

Kacper od małego kochał sport, od 5 roku życia trenował piłkę nożną. Chodził do szkoły sportowej, brał udział w zawodach, głównie lekkoatletycznych. Kacper jest wzorem dla 10-letniego brata Mikołaja. Nastolatek jest bardzo wrażliwy, kocha zwierzęta, ma psa i kota.

Zachęcamy Państwa do wsparcia procesu leczenia i późniejszej rehabilitacji Kacpra. Pomóc można przekazując 1% podatku na rzecz chłopca oraz poprzez wpłatę darowizny na podany numer subkonta. Każda pomoc, nawet ta najmniejsza, ma znaczenie i wspiera rodzinę w tej wyjątkowej sytuacji. Za okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.01.2019r.

cel szczegółowy: „Kacper PROKOP”