Kacper WOJTOWICZ

Wiek: 18
Region: Podkarpacie
Miasto: Sanok

Kacper Wojtowicz to 17-letni mieszkaniec okolic Sanoka, który od 4 lat zmaga się z małopłytkowością. Niepokojącym objawem choroby był długotrwały krwiak na oku. Leczenie przez Narodowy Fundusz Zdrowia nie przyniosło znaczącej poprawy. Szansą dla Kacpra jest kuracja lekiem, którego koszty muszą ponieść rodzice w kwocie bliskiej 11 tysięcy złotych. Aktualnie nastolatek jest pod opieką Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie.

Pasją Kacpra jest motoryzacja – posiada 2 motocykle, które sam naprawia. Jego marzeniem jest pokonanie choroby. Chciałby także skończyć szkołę i zdobyć dobry zawód. Kacper ma o 7 lat młodszą siostrę, z którą chętnie spędza czas. Często opiekują się razem psem.

Największą trudnością dla rodziny jest zdobycie środków na zakup kosztownego leku.Od Państwa wsparcia zależy jak łatwe będzie stawianie przez Kacpra kroków w dalszym leczeniu. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu zdrowienia nastolatka poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu Kacpra i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.07.2020r

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Kacper Wojtowicz”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna