Kamil BYLIŃSKI

Region: Śląsk
Miasto: Chorzów

Kamil jest mieszkańcem Bytomia. Początkowo leczony był endokrynologicznie, niestety przeprowadzone dalsze badania wykazały, że Kamil cierpi na guza mózgu. Od razu włączono odpowiednie leczenie, w tym chemioterapię i radioterapię. Po zakończonym leczeniu okazało się, że Kamil ma wielohormonalną niedoczynność przysadki mózgowej – oznacza to, że musi przyjmować stale wiele leków hormonalnych. Dodatkowo u Kamila wystąpiła rzadka choroba moczówka prosta.

Kamil mocno związany jest z rodziną, która wspiera go w tej trudnej sytuacji.  Z przyjemnością wyruszyłby w podróż nad morze lub w góry .

Choroba Kamila wymaga specjalistycznego leczenia. Jest pod stałą kontrolą endokrynologa i onkologa. Przyjmuje wiele leków hormonalnych, które nie są refundowane a ich miesięczny koszt sięga nawet 1000zł. Koszty te mocno obciążają budżet rodziny.

Dlatego apelujemy do Państwa o wsparcie dla Kamila. Wszystkie  pozyskane  środki będą przeznaczone na jego leczenie. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Kamila oraz do przekazania 1% podatku na jego rzecz. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 15.09.2021r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kamil BYLIŃSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna