Karol KRAJEWSKI

Wiek: 13
Region: Podkarpacie
Miasto: Przemyśl

Karol Krajewski to 13-letni mieszkaniec Przemyśla, który od czerwca tego roku jest pacjentem Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie. U chłopca został zdiagnozowany chłoniak ALCL, a choroba rozwija się w zastraszającym tempie. Pierwszym objawem były powiększone węzły pachowe oraz zaczerwieniona skóra, które pojawiły się w kwietniu. Karol jest w trakcie chemioterapii.

Jego największym marzeniem jest zostanie leśniczym. To żywiołowy, wesoły chłopiec, który w wolnym czasie bardzo chętnie rysuje, układa klocki i puzzle. Interesuje się również biologią. Karol ma dwie siostry i dwóch braci.

Leczenie chłopca oraz opieka nad pozostałym rodzeństwem zmusiły rodziców do rezygnacji z pracy, co skutkowało znacznym pogorszeniem sytuacji materialnej rodziny.Od Państwa wsparcia zależy jak łatwe będzie stawianie przez Karola kroków w dalszym leczeniu. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu zdrowienia chłopca poprzez dokonanie darowizny na jego indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu Karola i jego najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 23.11.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Karol KRAJEWSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna