Kasia Kwaśniok z Rudy Śląskiej

Kasia Kwaśniok pochodzi z Rudy Śląskiej. To wesoła, uśmiechnięta dziewczynka, która jest bardzo ciekawa otaczającego ją świata.

Wszystko zaczęło się dość niepozornie. W lipcu 2017 rodzice zauważyli u Kasi wybrzuszenie w okolicy prawej nerki, którego dzień wcześniej jeszcze nie było. Kiedy trafili do szpitala i usłyszeli rozpoznanie choroby, ich świat wywrócił się do góry nogami. U Kasi zdiagnozowano nowotwór złośliwy nerki w V stadium zaawansowania. Badania potwierdziły, że w ciele zaledwie 11-miesięcznej dziewczynki znajduje się guz wielkości pięści dorosłego człowieka. Niestety w drugiej nerce są również ogniska przerzutów. Kasia obecnie poddawana jest chemioterapii. Czeka ją również usunięcie guza – prawdopodobnie z całą nerką. Rodzice są pełni nadziei, że uda się ocalić nerkę mniej zajętą przez nowotwór.

Sporym utrudnieniem dla rodziny jest niemożliwość kontynuowania pracy przez jednego z rodziców w pełnym wymiarze godzin, co wiąże się problemami natury finansowej. Częste pobyty Kasi w szpitalu powodują rozłąkę dziewczynki z jej starszym rodzeństwem: 2,5-letnią siostrą i 5-letnim bratem, z którymi Kasia uwielbia spędzać czas.

Przed Kasią i jej rodziną długi proces leczenia. Wspólnie możemy pomóc rodzinie w tym trudnym i bardzo wymagającym czasie. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta, na którym gromadzone są środki przeznaczone na pomoc dziewczynce oraz o przekazywanie 1% na rzecz Kasi w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 18.09.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2

cel szczegółowy: „Kasia KWAŚNIOK”