Katarzyna BIELEC

Wiek: 10
Region: Podkarpacie
Miasto: Przemyśl

Katarzyna Bielec cierpi na ciężką postać anemii aplastycznej. Wiosną 2020 roku na ciele Kasi pojawiało się dużo siniaków, z czasem doszły wybroczyny i brak apetytu. Zaniepokojeni rodzice po zaleceniach lekarskich wykonali dziewczynce badania krwi, które wykazały niewystarczającą liczbę płytek. To stan zagrożenia życia. Konieczne było przetoczenie krwi. Kasię przewieziono do rzeszowskiego szpitala, gdzie postawiono finalną diagnozę. W lipcu Kasia została zakwalifikowana do leczenia immunosupresyjnego, jednak listopadowe badania wykazały, że szpik nie podjął pracy i potrzebny będzie przeszczep. Niestety, po zbadaniu rodziców i rodzeństwa nie ma zgodności. Konieczne będą poszukiwania dawcy.

Największym marzeniem Kasi było posiadanie rodzeństwa. To marzenie spełniło się 15 miesięcy temu. Dziewczynka żartuje, że nie mogła się zdecydować, czy wolałaby mieć brata czy siostrę, więc dostała oboje – Oliwkę i Krzysia. Chętnie pomaga w opiece nad nimi i śpiewa im kołysanki. Kasia pomimo choroby zachowuje niezwykłą pogodę ducha i radość życia. Jest bardzo pogodna, życzliwa i empatyczna. Ma wiele pasji – szczególnie związanych ze sztuką.

W tym miejscu, w imieniu rodziny Kasi zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Koszty dojazdów do szpitala, leków i suplementów są sporym obciążeniem. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Kasi oraz do przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 22.02.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL02 1050 0099 6781 1000 1000 1037
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Katarzyna BIELEC”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna