Katarzyna Rogula z Rydłutów

Katarzyna Rogula ma 16 lat i mieszka w Rydułtowach. Na początku stycznia 2020r. nastolatka wyczuła zgrubienie na prawym udzie. Od razu udała się z rodzicami do lekarza, który skierował ją do szpitala. Na oddziale chirurgicznym zostały wykonane badania, w tym biopsja, której wyniki pozwoliły zdiagnozować nowotwór złośliwy tkanki łącznej i miękkiej. Aktualnie Kasia jest w trakcie intensywnej chemioterapii.

Największą pasją Kasi jest sport – w przeszłości trenowała taekwondo i piłkę nożną, jeździ na deskorolce, łyżwach i nartach. Często chodzi do kina, lubi słuchać muzyki. Drzemie w niej artystyczna dusza – chętnie maluje i majsterkuje. Ma młodszego brata, z którym jest mocno związana.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia Kasi poprzez dokonanie darowizny na jej indywidualny numer subkonta oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc w imieniu dziewczynki i jej najbliższych serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 04.03.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Katarzyna ROGULA”

wesprzyj
F udostępnij