Klaudia Witak z Płazy

Klaudia Witak jest siedmioletnią mieszkanką Płazy. Na początku marca wykryto u niej ostrą białaczkę limfoblastyczną. Choroba nie dawała żadnych objawów, wykryto ją przy okazji rutynowych badań krwi. Klaudia aktualnie jest w trakcie chemioterapii. Niestety leczenie obarczone jest skutkami ubocznymi – dziewczynka zmaga się z cukrzycą posterydową – musi przyjmować insulinę i ma zapisaną specjalną dietę.

Klaudia, jak każda dziewczynka, lubi zabawę lalkami Barbie. Jej pasją jest także malowanie. Klaudia ma starszą, jedenastoletnią siostrę Wiktorię, która jest dla niej wzorem.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Klaudii w chorobie i w leczeniu. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz poprzez przekazanie 1% podatku na rzecz jej leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia Klaudii, ale także przyśpieszy jej powrót do domu. Za każde okazane wsparcie w imieniu rodziny bardzo serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.04.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Klaudia WITAK”