Kornel KUCZERA

Wiek: 7
Region: Śląsk
Miasto: Tarnów

Kornel Kuczera jest 5-letnim mieszkańcem Bielska-Białej. Chłopczyk zachorował w marcu 2018 roku podczas ferii, które spędzał w Dublinie. Irlandzcy lekarze zdiagnozowali u niego ostrą białaczkę limfoblastyczną. Kornel całe intensywne leczenie przeszedł w Irlandii. Razem z Mamą
i bratem Marcelkiem do kraju wrócili dopiero w styczniu 2019 roku. Od tej pory chłopiec jest pod opieką zabrzańskiego szpitala.

Kornel interesuje się robotami, dinozaurami oraz zwierzętami, a w szczególności różnorakimi owadami i pająkami. Jest ciekawy świata i niezwykle energiczny, każde drzewo czy wzniesienie musi zostać przez niego zdobyte. W przyszłości chciałby zostać superbohaterem.

W imieniu rodziny Kornela i jego najbliższych zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopczyka oraz do przekazania 1% podatku na rzecz jego leczenia. Każda wpłata nie tylko ułatwia proces leczenia Kornela ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jego rodziny. Za każde okazane wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 27.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL13 1050 0099 6781 1000 1000 0839

BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Kornel KUCZERA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna