Kuba Wozak z Katowic

Kuba Wozak z Katowic to chłopak samotnie wychowywany przez mamę. Interesuje się historią i samodzielnie uczy się francuskiego. Największym marzeniem Kuby jest, aby w  przyszłości normalnie żyć i móc pracować jak zdrowy człowiek.

Problemy zdrowotne Kuby zaczęły się w 2005 roku. Kiedy uczęszczał do zerówki pojawiły się problemy z podstawowymi czynnościami sprawnościowymi. Po 8 miesiącach ciągłych badań i konsultacji lekarze zdiagnozowali naczyniaka jamistego w mózgu. Pomimo systematycznej rehabilitacji Kuby jego niedowład się coraz bardziej pogłębiał. W 2013 roku w maju  przeszedł bardzo ryzykowną i trudną operację usunięcia naczyniaka. Po operacji wystąpił prawostronny niedowład. Kuba ma problemy z chodzeniem, oraz ma niesprawną prawą rękę. W związku z tym , aby utrzymać sprawność  ruchową niezbędna jest rehabilitacja, która jest bardzo kosztowna. Kuba musi również być pod stałą opieką neurochirurga, neurologa, gastrologa, psychologa i ortopedy.

Przyczyńmy się zatem do tego, aby udało im się wytrwać w tej trudnej próbie życiowej. Zachęcamy Państwa do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1 % podatku na rzecz Kuby. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 27.07.2018

Warszawa 02-047, ul.  Adama Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kuba Wozak”