Lena Musiał z Bytomia

Lena Musiał jest 9-letnią mieszkanką Bytomia. U dziewczynki w maju 2019 roku zdiagnozowano guza górnej części szyi po stronie lewej z penetracją do przestrzeni przygardłowej. Lena jest aktualnie pacjentką Oddziału Onkologii w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie przeszła pierwsze cykle chemioterapii. Przed nią jeszcze długotrwałe leczenie, w tym radioterapia i kolejna chemioterapia.

Lenka jest bardzo towarzyska i koleżeńska. W szpitalu bardzo tęskni za przyjaciółmi. Bardzo lubi zwierzęta, szczególnie koty. W wolnym czasie lubi jeździć na rowerze i pływać. Ostatnio chętnie bierze udział w konkursach i przedstawieniach teatralnych.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Leny, żeby jak najszybciej mogła wrócić do swoich ulubionych zajęć i szkolnych przyjaciół. Zachęcamy do wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 01.08.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL16 1050 0099 6781 1000 1000 0882
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Lena Musiał”