Lena Nawrocka z Chorzowa

Lena Nawrocka jest otwartą i odważną sześciolatką z Chorzowa. W styczniu 2017 roku dziewczynka trafiła do szpitala z bólami głowy, którym także towarzyszyły wymioty. Po konsultacji neurologicznej wykonano tomografię głowy uwidaczniającą guzy ośrodkowego układu nerwowego. Lena przekazana została na oddział neurochirurgii, gdzie lekarze usunęli guza komory IV i guza prawej półkuli móżdżku. Po leczeniu chirurgicznym, z ostatecznym rozpoznaniem Medulloblastoma IV stopnia, Lena została przyjęta na oddział onkologiczny, gdzie poddana została chemioterapii intensywnej, później radioterapii a obecnie jest w trakcie kursu chemioterapii podtrzymującej.

Lenka jest bardzo wesołą dziewczynką. Od września 2017 roku jest uczennicą zerówki, ale jej głównym zainteresowaniem jest po prostu zabawa. Bardzo lubi układać puzzle i wykonywać różnego rodzaju zadania z wykorzystaniem naklejek. Ogromną radość sprawiają Lence rozgrywki w różnego rodzaju gry planszowe, zabawa lalkami a także układanie klocków Lego. Poza tym, jak większość dziewczynek w jej wieku, uwielbia bohaterki z filmu „Kraina Lodu” i jest wielką fanką Maszy z bajki „Masza i niedźwiedź”. Nie są jej obce zdolności kulinarne i zamiłowanie do kucharzenia. Lubi wypiekać słodkości, a w szczególności babeczki. Kiedy tata Lenki gra na gitarze, ona z przyjemnością wtóruje mu śpiewem. Jest najmłodszą z czwórki rodzeństwa.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Leny, gdyż zdobyte środki stanowią wsparcie procesu leczenia jak i przeprowadzenia koniecznej rehabilitacji na skutek porażenia nerwu twarzowego i zaburzeń równowagi ruchu, które są konsekwencją przebytej operacji. Poza tym, w ostatnim czasie, podczas badań kontrolnych okazało się, że chemioterapia spowodowała u Leny ubytek słuchu, tak więc zgromadzone na subkoncie środki przyczynią się również do sfinansowania zakupu aparatu słuchowego. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz dziewczynki. Za wszelkie wsparcie w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 13.02.2017

cel szczegółowy: „Lena NAWROCKA”