Lena Popanda z Łagiewnik Wielkich

Lena Popanda jest pięcioletnią mieszkanką Łagiewnik Wielkich. Dziewczynka w marcu 2018 roku trafiła do szpitala z objawami zapalenia płuc. Po dokładnych badaniach postawiona została diagnoza – ostra białaczka limfoblastyczna. Po pierwszym protokole chemioterapii u Leny pojawiły się niestety komplikacje. Lenka trafiła na 2 tygodnie na oddział intensywnej terapii z zaburzeniami neurologicznymi. Od końca maja znów jest na oddziale hematologii i onkologii dziecięcej zabrzańskiego szpitala. Aktualnie jest w trakcie rehabilitacji, aby móc rozpocząć kolejny etap leczenia

Lenka bardzo lubi jazdę na rowerze i wycieczki. Ma dwuletniego brata i 4-miesięczną siostrzyczkę. Lenka uwielbia układać puzzle i przeróżne prace plastyczne. Dziewczynka bardzo tęskni za swoimi przyjaciółmi z przedszkola.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Lenki oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.06.2019

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Lena POPANDA”