Leon GRUSZKA

Wiek: 2
Region: Śląskie
Miasto: Racibórz

Leon Gruszka niedawno skończył roczek i pochodzi z Raciborza. Jest oczkiem w głowie całej rodziny, która z ogromną radością śledzi każdy jego drobny postęp. W wolnym czasie łapali każdą chwilę by być razem i cieszyć się ze wspólnych spacerów i zabaw. Niestety jak większość historii naszych podopiecznych, także i tym razem nie taką przyszłość wyobrażali sobie jego najbliżsi.

Pod koniec maja 2020 r. rodziców Leona zaniepokoiły wybroczyny jakie pojawiły się na ciele chłopca. Postanowili skonsultować się z lekarzem pediatrą, który po dokładnym badaniu skierował ich do szpitala dziecięcego w Rydułtowach, by tam wykonać bardziej szczegółowe badania. Diagnoza zwaliła wszystkich z nóg – ostra białaczka limfoblastyczna typu B. Natychmiast podjęto także decyzję o przekazaniu Leona na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie rozpoczęto specjalistyczne leczenie.

Dla rodziny Leona czas jakby stanął w miejscu. Dodatkową trudnością jest rozłąka i spora odległość szpitala od miejsca zamieszkania. Jednak pomimo tych przeszkód rodzina stara się radzić sobie jak najlepiej dla dobra chłopczyka.

W tym miejscu, w imieniu rodziny Leona, zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc finansową. Pomóc można poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazując mu 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Naprawdę każda, nawet drobna, kwota ma znaczenie. Z góry dziękujemy!

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 05.08.2020 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL16 1050 0099 6781 1000 1000 0979
BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Leon GRUSZKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna