Leon Zub z Warszawy

Leon jest jedynakiem, prawdziwym oczkiem w głowie rodziców. Jest niezwykle ciekawym świata dzieckiem, interesuje się wszystkim co go otacza. Uwielbia zabawy z rodzicami, wszelkie podskoki i łaskotki. Chłopczyk jest bardzo wesołym i zawsze uśmiechniętym dzieckiem, po którym w ogóle nie widać choroby.Jednak pomimo swojego młodego wieku dotknęła go poważna choroba jaką jest guz mózgu. Stan chłopczyka pogorszył się niespodziewanie z dnia na dzień. Nic nie wskazywało na to, że radosny i pogodny chłopiec może nagle zachorować.

Choroba objawiła się nagłymi drgawkami, podczas których tracił on kontakt z otoczeniem. Po wykonaniu badań lekarze stwierdzili guza mózgu oraz padaczkę objawową. Natychmiast podjęto decyzję o konieczności przeprowadzenia operacji i usunięciu guza. Niestety ze względu na złą lokalizację guza lekarzom nie udało się usunąć go w całości.

W wyniku operacji chłopczyk doznał prawostronnego niedowładu, który wymaga wieloletniej rehabilitacji. Od tego czasu rodzina jest pod stałą opieką lekarzy specjalistów w tym neurologa i okulisty.

Nie dawno przeprowadzone badanie wykazało, że pozostała po operacji część guza przemieszcza się w kierunku pnia mózgu co jest niezwykle niebezpieczne i stanowi zagrożenie dla życia Leona. 22 stycznia 2013 roku Leoś przeszedł drugą operację usunięcia guza. Po operacji u chłopca powrócił niedowład, który się pogłębił. Wróciło porażenie nerwu twarzowego oraz oka po prawej stronie.

Koszty rehabilitacji jaką musi przechodzić Leon oraz konieczność zakupu leków przeciwpadaczkowych przekraczają możliwości finansowe rodziców, dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie finansowe rodziny.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 07.01.2016

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
44 1050 0099 6781 1000 1000 0281
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Leon Zub”