Lilianna Ziołko z Rybnika

Lilianna Ziołko jest dwuletnią mieszkanką Rybnika. U dziewczynki pod koniec stycznia 2020 roku zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Rodziców zaniepokoił powiększony brzuszek córeczki oraz zmiana jej zachowania – z radosnej
i uśmiechniętej na smutną, bladą i ospałą. Po kontrolnym USG brzuszka u pediatry, które wykazało powiększoną wątrobę i śledzionę Lilianka została skierowana do rybnickiego szpitala. Stamtąd, po wykonaniu badań krwi, została przewieziona do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie aktualnie przyjmuje chemioterapię.

Lilianna uwielbia malować farbkami, rysować, bawić się ciastoliną. Chętnie spędza czas na układaniu puzzli. Lilianna jest bardzo otwartą i towarzyską dziewczynką – bardzo lubi bawić się z innymi dziećmi.

Zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia Lilianny. Pomóc można przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta i podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 07.02.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Lilianna ZIOŁKO”