Magda Sajdak z Katowic

Magda jest nastolatką, której zainteresowania krążą przede wszystkim wokół biologii. Marzy  studiowaniu medycyny, aby w przyszłości pomagać ludziom dotkniętym chorobami. Ma zamiłowanie do podróży i połknęła „bakcyla żeglarskiego”.

W 2010 roku u Magdy zdiagnozowano mięsaka Sarcoma Ewinga – guza w talerzu miednicy biodrowej. Od tego czasu dzielnie stawiała czoła chorobie. Przeszła operację wycięcia talerza miednicy, kilkanaście chemioterapii i kurację komórkami macierzystymi. Po operacji spędziła 1,5 roku w gipsie od pasa w dół. Po zabiegu noga Magdy jest krótsza o 6 cm i ma uszkodzony nerw strzałkowy. Jest częściowo bezwładna – wymaga stałej rehabilitacji.

Magda przygotowuje się do zabiegu operacyjnego – wydłużenia nogi.

Dlatego ważne jest wsparcie o które prosimy, by Magda mogła powrócić do pełnej sprawności i możliwości normalnego funkcjonowania. Zachęcamy do przekazania darowizny na indywidualny numer subkonta Magdy i podzielenia się 1% podatku w okresie rozliczeniowym

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 05.02.2019

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2