Magda Sajdak z Katowic

Magda jest nastolatką, której zainteresowania krążą przede wszystkim wokół historii. Jej ciekawość świata przejawia się także zamiłowaniem do: podróży, poznawania nowych zakątków oraz książek, za których sprawą przenosi się w inną rzeczywistość. Lubi także zajęcia ruchowe, zwłaszcza te, które odbywają się w wodzie.

W 2010 roku u Magdy zdiagnozowano mięsaka Ewinga- guza w talerzu miednicy biodrowej. Od tego czasu dzielnie stawiała czoła chorobie. Przeszła operacje, kilkanaście chemioterapii i kuracje komórkami macierzystymi.

Po wielu zmaganiach choroba uległa remisji, jednak w związku z powikłaniami po leczeniu- w wyniku usunięcia guza pierwotnego Magda ma o 5 cm krótszą nogę, która ma uszkodzony nerw strzałkowy i jest częściowo bezwładna – wymaga ona stałej i intensywnej rehabilitacji.

Koszty rehabilitacji są niezwykle wysokie, a praktycznie w całości muszą być pokryte z środków własnych rodziny. Wydatki poniesione na wcześniejsze leczenie i bezpośrednią walkę z chorobą znacznie nadwyrężyły domowy budżet. W związku z tym, jeżeli mają Państwo możliwość proszę wspomóc Magdę w zmaganiach o powrót do pełnej sprawności i możliwość normalnego funkcjonowania.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 03.06.2014

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2