Maja KOZAK

Wiek: 16
Region: Śląsk
Miasto: Częstochowa

Maja z Częstochowy zachorowała w czerwcu 2021 r. Powiększony węzeł chłonny po dalszym badaniu okazał się niestety chłoniakiem Hodgkina i 15 letnia wtedy Maja trafiłą pod opiekę Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Szpitala klinicznego nr 1 w Zabrzu. Przeszła kilka cykli chemioterapii i radioterapii. Niestety w kwietniu tego roku nastąpił nawrót choroby. Przed Mają znów chemioterapia i skomplikowany zabieg autoprzeszczepu, który odbędzie się w Krakowie.

Maja jest wielką miłośniczką Harrego Pottera oraz Dawida Podsiadło. Niestety choroba znów uniemożliwiła jej udział w koncercie swojego idola, z którym marzy, aby się spotkać. Uwielbia serial Przyjaciele. Jest też bardzo empatyczną dziewczyną, dla której ważny jest kontakt z drugim człowiekiem. Bardzo tęskni za bliskimi, w tym starszym bratem Maciejem oraz dwoma kotami i psami.

Dla rodziny nawrót choroby Mai jest ogromnym obciążeniem psychicznym, ale też finansowym. Mama musiała zrezygnować z aktywności zawodowej, aby być z córką w szpitalu, a dojazdy z Częstochowy do placówek medycznych to co raz większe wydatki. Przed Mają wciąż długi proces leczenia i rehabilitacji, dlatego zwracamy się do Państwa o jej wsparcie przez wpłacanie darowizn na indywidualne subkonto, a także przekazywanie 1% podatku.

* Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 11.05.2022r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL98 1050 0099 6781 1000 1000 1152
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja KOZAK”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna