Maja SOPOLSKA

Wiek: 16
Region: Śląsk
Miasto: Chorzów

Maja Sopolska jest nastolatką, u której zdiagnozowano chłoniaka Hodgkina. Pod koniec stycznia 2021 roku Maja zauważyła powiększony węzeł chłonny na szyi. Po wykonanym badaniu krwi pilnie została skierowana na SOR w celu wykonania USG. W Dzień Babci Maja rozpoczęła swoją walkę z chorobą na oddziale onkologicznym chorzowskiego szpitala. Rozpoznanie było szokiem dla nastolatki i jej najbliższych ponieważ wcześniej nie miała żadnych niepokojących objawów. Aktualnie przyjmuje chemioterapię.

Maja jest wyjątkowo pozytywnie nastawiona do świata i ludzi – zaraża optymizmem. Bardzo dzielnie znosi sytuację, w której się znalazła, ma wielkie pokłady nadziei na wyleczenie. Nie traci uśmiechu, pomimo ogromnej tęsknoty za rodziną i przyjaciółmi.

Maja jest bardzo aktywną dziewczyną. Kocha jazdą konną i narciarstwo. Z pasją oddaje się literaturze – najbliżsi mówią, że czyta w ilościach hurtowych.

Maja jest dopiero na początku leczenia, a już pojawiło się wiele dodatkowych kosztów – lekarstw, witamin, suplementów diety. Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie Mai w procesie leczenia. Zachęcamy do podzielenia się 1% podatku oraz przekazania darowizny na indywidualny numer subkonta nastolatki. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 18.01.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL94 1050 0099 6781 1000 1000 1030
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Maja SOPOLSKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna