Maria Żmuda

Wiek: 0
Region: Mazowsze
Miasto: Warszawa

Marysia Żmuda to urocza 8-miesięczna dziewczynka, która już musi zmierzyć się z ciężką chorobą. W listopadzie 2020 roku rodzice zauważyli błysk w oczku dziewczynki. Okulista, u którego byli zdiagnozował siatkówczaka i skierował Marysię do Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Tam diagnoza została potwierdzona. Niestety okazało się również, że to postać obuoczna. Już po tygodniu badań dziewczynka została przeniesiona na onkologię, gdzie przeszła pierwszy cykl chemioterapii. Rodzice wysłali wyniki badań Marysi do nowojorskiego specjalisty w dziedzinie leczenia siatkówczaka – dr. Abramsona, który zdecydował się podjąć leczenia Marysi. Dziewczynka jest już w Nowym Jorku, gdzie czeka na pierwszy zabieg chemioterapii dotętniczej.
Marysia jest jedynaczką, wymarzonym, wyczekanym dzieckiem. Jest energiczna, radosna – taka mała śmieszka. Najbezpieczniej czuje się w ramionach mamy i taty.
Apelujemy do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia dziewczynki, aby Marysia mogła zobaczyć piękno otaczającego świata. Każda wpłata oraz przekazany 1% podatku będą dla rodziny ogromnym wsparciem. Z góry za każde serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 14.12.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL20 1050 0099 6781 1000 1000 1004

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Maria Żmuda”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna