Marika Korzeniowska z Jaworzna

Marika Korzeniowska jest uroczą mieszkanką Jaworzna. W grudniu 2018 roku u dwuletniej wówczas dziewczynki, w trakcie przebierania mama wyczuła dziwne zgrubienie na brzuszku. Pediatra, do którego szybko się udały skierował je do szpitala. Już pierwsze wykonane badanie – USG wykazało guza nerki. Na dalszą diagnostykę Marika została przetransportowana na Oddziale Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu. Tam podstawiono ostateczne rozpoznanie – guz nerki Wilmsa (nowotwór złośliwy). Marika jest w trakcie chemioterapii, przygotowywana jest też do operacji usunięcia guza nerki.

Marika jest najmłodsza z piątki dzieci. Ma dwóch braci i dwie siostry, za którymi bardzo tęskni. Bardzo lubi bawić się klockami i jak każda dziewczynka lalkami. Dużo przyjemności sprawiają jej też kolorowanki.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Mariki, gdyż zdobyte środki umożliwią jej dalsze leczenie. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania 1% podatku na rzecz dziewczynki. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.01.2019r.

cel szczegółowy: „Marika KORZENIOWSKA”