Martyna Czernel z Gliwic

Martyna Czernel jest 10-letnią mieszkanką Gliwic. Pierwsze objawy choroby dziewczynki przypominały przeziębienie, dziewczynka była osłabiona, miała stan podgorączkowy, bóle mięśni. Dopiero wykonane badania krwi i moczu wskazały na dużo poważniejszą przyczynę. Martyna została przeniesiona na oddział hematologii i onkologii dziecięcej zabrzańskiego szpitala, gdzie zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczą. Dziewczynka zakończyła I protokół leczenia chemioterapią, aktualnie czeka na drugi, w międzyczasie przeszła też operację usunięcia wyrostka robaczkowego.

Martynka marzy o powrocie do zdrowia, zawsze była bardzo energiczną i aktywną dziewczynka. Uwielbia pływać, jeździć na rolkach, rowerze i deskorolce. Lubi tańczyć, podróżować, chodzić na wędrówki po górach i spędzać czas ze starszym bratem Olivierem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Martyny oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 14.05.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Martyna CZERNEL”