Martyna Czernel z Gliwic

Martyna Czernel jest 11-letnią mieszkanką Gliwic. Pierwsze objawy choroby przypominały przeziębienie. Dziewczynka była osłabiona, miała stan podgorączkowy, bóle mięśni. Po wykonaniu badań krwi i moczu została skierowana do zabrzańskiego szpitala, w którym 02.04.2019r zdiagnozowano u niej  białaczkę limfoblastyczną.
Operacja usunięcia wyrostka robaczkowego, wielokrotnie pojawiające się ostre stany zapalne jelit, posocznica ( sepsa), udar – to powikłania po chemioterapii, z którymi Martynka dzielnie walczyła. W trakcie leczenia potrzebowała nierefundowanego leku AMBISOME – koszt to ok. 30 tys. zł.
Aktualnie rozpoczęła IV protokół chemioterapii.
Martynka marzy o powrocie do zdrowia, zawsze była bardzo energiczną i aktywną dziewczynka. Uwielbia pływać, jeździć na rolkach, rowerze i deskorolce. Lubi tańczyć, podróżować, chodzić na wędrówki po górach i spędzać czas ze starszym bratem Olivierem.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Martyny oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 12.12.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Martyna CZERNEL”