Martyna POSADZKA

Wiek: 9
Region: Podkarpacie
Miasto: Pisarowce koło Sanoka

Martyna Posadzka zachorowała w marcu 2020 roku. Dziewczynka trafiła na Oddział Onkohematologii rzeszowskiego szpitala po przebytej chorobie. Martynka miała infekcję górnych dróg oddechowych, była bardzo osłabiona, blada i gorączkowała. Lekarz rodzinny zlecił badania i RTG płuc. W dniu 9 urodzin zdiagnozowano u dziewczynki ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Martynka jest pasjonatką gimnastyki – trenuje ją od 4,5 roku. Każdą wolną chwilę poświęcała na doskonalenie techniki. Swoją pracą i determinacją osiągnęła trzykrotnie mistrzostwo świata w fitnessie gimnastycznym, jest wielokrotną mistrzynią Polski i Europy. Martynka to energiczna, uśmiechnięta i pełna entuzjazmu, pasji i marzeń dziewczynka. Podczas pobytu w szpitalu bardzo tęskni za swoją młodszą siostrą Olą.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji tej utalentowanej dziewczynki. Można to zrobić poprzez przekazanie darowizny na indywidualny numer dziewczynki oraz podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*apel powstał w oparciu o informacje z dnia 10.09.2020 r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Martyna POSADZKA”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna