Martynka Cyran z Markowej

Martynka Cyran ma 3-lata i mieszka w Markowej. W lipcu 2019 roku dziewczynka przechodziła szereg infekcji, głównie gardła. W trakcie wyjazdu wakacyjnego Martynka znów źle się poczuła – tym razem jednak infekcji towarzyszyła wysoka gorączka i silny ból brzuszka. Rodzina pilnie wróciła do domu i od razu skierowali się z córeczką do szpitala, gdzie przeprowadzono badania. Niestety, wyniki okazały się złe. Martynka została skierowana na oddział onkohematologii dziecięcej rzeszowskiego szpitala, gdzie postawiono diagnozę – ostra białaczka limfoblastyczna.  Aktualnie dziewczynka jest w trakcie chemioterapii.

Martynka uwielbia oglądać ilustrowane książeczki, szczególnie z przygodami Pucia. Lubi również kolorowanki, układanie małych puzzli i budowanie z klocków. Często bawi się w gotowanie
i sprzątanie. Jednak najbardziej lubi zabawy ze swoim starszym bratem Jakubem.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie procesu leczenia Martynki. Zachęcamy do przekazywania darowizn na indywidualny numer subkonta dziewczynki do podzielenia się 1% podatku. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 13.01.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Martyna CYRAN”