Milan SIODMOK

Wiek: 2
Region: Śląsk
Miasto: Żory

Milan Siodmok jest niespełna 3-letnim mieszkańcem Żor. Na początku lipca na ciele chłopczyka pojawiła się wysypka. Rodzice zabrali synka do lekarza rodzinnego, który skierował ich do szpitala w Żorach. Tam, po przeprowadzonych badaniach lekarze stwierdzili białaczkę. Milanek został przewieziony do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, gdzie rozpoczął leczenie. Aktualnie jest w trakcie chemioterapii.

Milanek jest wesołym i radosnym urwisem. Uwielbia lotnictwo i motoryzację. Razem z mamą chętnie gotuje w kuchni. Lubi rozwiązywać zagadki i łamigłówki. Ma młodszą siostrzyczkę Mię.

Choroba Milanka jest ogromnym szokiem dla całej rodziny. Tata chłopczyka mówi, że chciałby pokazać mu cały świat i zrobi wszystko, by jego synek wyzdrowiał. Wesprzyjmy ich w walce o powrót do zdrowia Milanka, żeby razem z siostrą mógł w pełni cieszyć się dzieciństwem. Zachęcamy Państwa do wpłat na indywidualny numer subkonta Milanka oraz przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.07.2021r.

PL97 1050 0099 6781 1000 1000 1073
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Milan SIODMOK”

wesprzyj F udostępnij