Natalia SZAFRANIEC

Region: Śląsk
Miasto: Orzesze

Natalia Szafraniec w lutym 2021 roku źle się poczuła. Zaczęła skarżyć się na ból nóżek, brzuszka i pleców. Wstępne badania nie przyniosły jednoznacznych odpowiedzi. Dziewczynka trafiła do szpitala. Kolejne wyniki przynosiły jednak coraz gorsze wieści i coraz większy niepokój. Każdego dnia stan Natalki się pogarszał – została przetransportowana do zabrzańskiego szpitala, gdzie po pobraniu szpiku postawiono finalną diagnozę- chłoniak Burkitta. Natalka zaczęła przyjmować chemioterapię, jednak konieczne będzie rozpoczęcie terapii nierefundowanym lekiem, którego koszty są ogromne.

Natalka uwielbia magiczne stworzenia – syrenki, wróżki i jednorożce. Bardzo lubi twórcze i kreatywne zajęcia – rysowanie i lepienie z plasteliny. Ma młodszą siostrzyczkę Karolinkę, którą bardzo kocha. Natalka ma w sobie ogromne pokłady optymizmu i radości, którymi dzieli się ze światem. Z jej buzi nie schodzi uśmiech.

Prosimy Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki w tym ciężkim czasie. Można to zrobić wpłacając darowiznę na indywidualny numer subkonta Natalki oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą pomoc dziewczynka odwdzięczy się najpiękniejszym z uśmiechów.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 06.03.2021r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL72 1050 0099 6781 1000 1000 1038
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Natalia SZAFRANIEC”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna