Natasza Łyczko z Kobiernic

Natasza Łyczko to niespełna dwuletnia dziewczynka pochodząca z miejscowości Kobiernice, u której rozpoznano chorobę nowotworową. Pierwszymi niepokojącymi objawami okazały się wymioty i gorączka, które pomimo wizyty na pogotowiu nie ustępowały przez kolejne dni.

Rodzice Nataszy konsultowali się z lekarzami we własnym zakresie, także prywatnie, jednak wizyty te nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, a stan dziewczynki nie uległ poprawie. Kiedy z kolejną wizytą zlecono badanie krwi okazało się, że wyniki są bardzo złe i podjęto decyzję o natychmiastowym przetoczeniu krwi. Natasza została skierowana na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie dokładne badania wykazały ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Dziewczynka pomimo swojego wieku ma już swoje ulubione zajęcia. Najwięcej radości sprawia jej zabawa na świeżym powietrzu w towarzystwie starszej siostry i rodziców. Natasza to także ogromna miłośniczka zwierząt, szczególnie uwielbia czas poświęcony na zabawie ze swoim psim pupilem.

W związku z koniecznością pobytu w szpitalu pojawia się szereg trudności, w tym problem z zaklimatyzowaniem się dziewczynki na oddziale oraz tęsknota za domem i dotychczasowym trybem życia. Na tym etapie możemy wesprzeć Nataszę i jej rodzinę poprzez wpłaty na indywidualny numer subkonta, na którym gromadzone są środki na pokrycie kosztów leczenia dziewczynki. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Natasza Łyczko”