Oliwia Rybczak z Sanoka

Oliwia Rybczak jest ośmioletnią mieszkanką Sanoka, u której w marcu 2019 roku zdiagnozowano ostrą białaczkę szpikową. Choroba dała o sobie znać w połowie lutego. Dziewczynka zagorączkowała, później rozwinęło się zapalenie płuc. Przeprowadzone już w szpitalu wyniki  badań skłoniły lekarzy do przeniesienia Oliwii do rzeszowskiego szpitala, gdzie potwierdzona została diagnoza.

Oliwia jest bardzo aktywną i energiczną dziewczynką, wszędzie jej pełno, jest ciągle w ruchu. Uwielbia pływać na basenie. Chętnie oddaje się pracom manualnym – maluje i rysuje, układa budowle z klocków lego i układanki. Z troską opiekuje się swoimi trzema zwierzakami – psem, kotem i chomikiem. Oliwia bardzo tęskni za domem, szkołą i przyjaciółmi.

Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia dziewczynki. Można to zrobić, przekazując darowiznę na indywidualny numer subkonta Oliwii oraz dzieląc się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.03.2019r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL
BIC (SWIFT): INGBPLPW

cel szczegółowy: „Oliwia RYBCZAK”