Oliwier Kuberski z Międzyrzecza Górnego

Wiek: 8
Region: Śląsk
Miasto: Międzyrzecze Górne

Oliwier Kuberski jest mieszkańcem Międzyrzecza Górnego. W połowie lipca u chłopca zdiagnozowana została ostra białaczka limfoblastyczna. Kilka dni przed diagnozą chłopiec źle się czuł, był osłabiony, bolały go nogi brzuszek, kręciło mu się w głowie. Wyniki przeprowadzonych badań krwi zaniepokoiły lekarza i chłopiec został skierowany do szpitala w  Bielsku Białej, gdzie przetoczono mu krew. Następnie chłopiec został przewieziony na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej chorzowskiego szpitala, gdzie aktualnie przechodzi leczenie – chemioterapię,

Oliwier bardzo lubi sport – jazdę na rowerze, gra również w piłkę nożną. Chętnie spędza także czas pływając na basenie. Uczęszcza również na zajęcia z robotyki. Chłopiec ma dwóch braci młodszego Natana i starszego Dawida. Cała trójka jest bardzo ze sobą zżyta, nigdy nie rozstawali się na tak długo i bardzo za sobą tęsknią.

Oliwier jest alergikiem i cierpi na astmę oskrzelową, co dodatkowo niepokoi rodziców. Dużym obciążeniem dla rodziny jest również duża odległość do szpitala – ponad 90 km. Apelujemy do Państwa o wsparcie procesu leczenia chłopca, aby znów mógł wspólnie z ukochanymi braćmi bawić, śmiać się i rozrabiać. Pomóc można poprzez dokonanie darowizny na indywidualny numer subkonta lub podzielenie się 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 20.08.2020r.

Wpłaty zagraniczne dla każdej waluty:
PL

BIC (SWIFT): INGBPLPW
cel szczegółowy: „Oliwier KUBERSKI”

wesprzyj F udostępnij

Kontakt do opiekuna